• Classificacions>
• Fotos >
• Fca.cat>
01-05-12
Campionat Catalunya Eslàlom Olot

Després d’uns anys d’absència, la població garrotxina d’Olot va tornar a acollir el seu tradicional eslàlom, una cita de gran tradició sobretot als anys 80. El Recinte Firal d’Olot va ser l’escenari de la prova, un circuit d’una longitud d’un quilòmetre i d’una amplada mitja de 4 metres, on s’hi van reunir fins a 31 participants, molts d’aquests pilots implicats en altres competicions.
La prova, puntuable pel Campionat de Catalunya d’Eslàlom, era la segona de la temporada, després de la primera edició de l’eslàlom Vila d’Artés, disputat ara fa uns dies.
Amb l’organització de l’Escuderia Garrotxa i sota un sol magnífic, gairebé estiuenc, i aprofitant la festivitat de l’1 de maig, nombrosos aficionats es van deixar veure durant la matinal de dimarts, embadalits amb les habilitats dels inscrits a la prova que va resultar tot un èxit després de doblar la participació de l’eslàlom anterior.
La victòria va ser en aquesta ocasió pel pilot de l’Escuderia Lleida David Casadevall que, amb un Speed Car Xtrm, va ser el més ràpid com ja havia passat durant la sessió prèvia d’entrenaments, fent les seves millors marques en la segona i tercera mànega de les 4 que van configurar l’eslàlom. Casadevall va superar Jordi Cla, també amb un Speed Car Xtrm, que va entrar segon i Jordi Pujol que amb un Demon Car va entrar a més de 3 segons.
Entre els turismes, Joan Llopart, sisè a la general, va ser el millor al volant del seu Opel Astra 2.0, anant absolutament de menys a més durant la prova i completant les seves millors voltes en les dues darreres mànegues de l’eslàlom. Llopart, que es va imposar al Renault Clio 2.0 de Marc Montaner a qui va avantatjar en poc més d’un segon, es mostrava molt content amb el resultat de la carrera.
Llopart també es va imposar entre els participants a la classe 3, per vehicles de fins a 2000cc, La classe 4, per turismes de més de 2000cc, mentrestant, se l’endugué Óscar González, 8è classificat a la general al volant d’un Seat Ibiza 1.8T.
En la classe petita, de turismes de fins a 1.600cc Jordi Salvi amb un 205 Rally 1300 va ser el més ràpid.
Entre els turismes de Propulsió amb tracció Posterior, classe 5, Gerard Gummà va acabar primer amb un BMW 320 2.0 marcant els seus millors temps a la 2a i a la 4a mànega.
La classe 6, per a turismes de Tracció total, va ser per a en Joan Serrat que amb un Mitsubishi Evo IX només va poder completar les dues primeres mànegues classificatòries, el mínim per poder puntuar, per culpa d’uns problemes mecànics amb el seu cotxe.
Satisfacció de tothom després d’haver recuperat una prova amb tanta història com la de l’Eslàlom d’Olot i poder retornar-la al calendari de proves d’aquesta especialitat amb tant èxit de participació.
Precisament la propera cursa que ens oferirà el Campionat de Catalunya d’eslàlom serà el 30 de juny amb l’Eslàlom de Campllong, en terres gironines