Ampliar
• Classificacions >
• Llista Inscrits >
• Cartell Oficial >
• Remodelació Circuit >
• Fotos 2008 >
15-03-09
Camp. Catalunya d'Autocròs Amer

El remodelat traçat "Els Peluts" d'Amer va acollir la primera prova del Campionat de Catalunya d'Autocròs, la qual es va encarregar d'organitzar l'Escuderia La Garrotxa. De les sis categories convocades per a aquest campionat de la Federació Catalana d'Automobilisme, només tres van comptar finalment amb participació, aportant un total de trenta-tres inscrits.

Entre el Turismes de 1600 c.c. (DIIA) Barcons va ser-ne el triomfador, mentre que en la DII de 2000 c.c. el millor va ser Salichs, imposant-se Jordi Puigvert en Car Cros.

En la categoria de Turismes de 1600 c.c. la pols va complicar les primeres voltes d'entrenaments, on el Peugeot 205 de Vicente La Torre marcaria el millor registre per davant del Peugeot 106 de Busquets i el Citroën Saxo de Soldevila. El mateix La Torre fou el guanyador de la primera mànega; en l'altra va ser tercer per darrera del Peugeot 206 de Boltà -segon en les dues sortides-, mentre que a la darrera classificació fou Barcons el guanyador. En la final, sortint de darrera i per l'exterior, Marc Barcons posà el Citroën Saxo en primera posició, essent segon Soldevila, fins que se li parà el cotxe a meitat de cursa. Al darrera anava La Torre, que s'allunyà de la resta amb Barcons per entrar a meta primer i segon. El tercer fou el Peugeot de Gutiérrez, que li prengué el podi a Boltà. Més allunyats entraren plegats, Rubio (Honda Civic) i Busquets (Peugeot 106).

En 2000 c.c., el Seat Ibiza de Molas fou el millor als entrenaments, encara que abandonà més tard per problemes en el seu vehicle. El campió estatal i regional, Joan Salichs (Seat Ibiza), seria el vencedor de la primera cursa conjunta per davant del novell aquesta especialitat, Jordi Nualart, (Opel Astra), i de Costa (Opel Corsa). En l'altra cursa va ser Jordi qui finalitzà primer, encara que perdria la posició per avançament a la sortida. La final fou marcada per la bona sortida de Salichs i conservada fins al final sense cap entrebanc; Nualart va finalitzar segon, tancant el podi el Renault 5 de Marc Montaner. A continuació es classificà Jordi Costa, que lluità en tot moment per la tercera posició amb Montaner.

Pel que fa als monoplaces de car Cros, Jordi Casas (Demon), Marc Batlle i Joan Benavides (Xtrm), foren els més ràpids de la categoria. Aquí sí que es van partir les mànegues i foren quatre, amb final B inclosa. De les primeres destacar Jordi Casas com a doble guanyador per una victòria de Batlle i una de Montalbán. Puigvert i Calm, amb Demon, foren altres pilots destacats. Benavides, Duran i González es guanyaren el pas a la final al ser els millors de la repesca. Ja a la final, el primer en creuar la línia de meta fou Jordi Puigvert, que durant la primera fase de cursa tenia a Jordi Casas al punt de mira, li va prendre la posició i fins a l'aguantà fins al final. Marc Batlle completà el podi, sense poder acostar-se a Jordi ni ser molestat per Jaume Casas, quart. Els Speed Car de Baca i Borràs finalitzaren a continuació.

2009©offroad.cat