Ampliar
• Web Oficial >
17-08-08

La vuitena prova de l'Europeu de Ral·licròs s'ha disputat al Circuit Holandès de Valkenswaard els passats 16 i 17 d'agost.

La prova va estar marcada per l'accident del noruec Morten Bermingrud (Citroën Xsara) durant el desenvolupament de la Final B. Després d'aquest accident, de forma unànime els pilots de la Divisió 1 van acordar no realitzar a velocitat de competició les dues finals que quedaven i per tant realitzar-les a baixa velocitat. El supercampió Kenneth Hansen (Citroën C4) va comentar que: quan l'organitzador no escolta les recomanacions de tots els pilots de forma unànime, nosaltres no havíem de continuar com si res hagués passat, i vam dir prou!! Per tant vam decidir alçar el peu de l'accelerador i tornar a iniciar la Final B i realitzar la Final A velocitat reduïda.

Pel que fa als resultats finals, en la Divisió 1 i després dels incidents comentats, la classificació de la Final A van ser realitzada segons els resultats de les mànegues classificatòries, així Hundsbedt va ser primer seguit de Hansen i Pailler. Pel que fa a la classificació general del Campionat, primer es situa el Suec Hansen -Citroën C4 T-16- (118p) , segon és el noruec Hunsbedt -Volvo S-40 T-16- (111p) i en la tercera posició es situa el suec Michael Jernberg -Skoda Fabia T-16- (94p).

En la Divisió 1-A, Bossard ha guanyat per davant de Leganov i Tesdal. D'aquesta forma i pel que fa a la classificació provisional d'aquesta Divisió 1A, la primera posició és per al finlandès Pinomaki -Renault Clio- (127p), segon és el francès Bossard -Citroën C2- (119p) i tercer és el txec Cermak -Skoda Fabia (92p).

En la Divisió 2, Kotek va guanyar, segon va ser Castoral i tercer Tohill. Pel que fa a la classificació general del Campionat, el txec Kotek -Honda Civic Type R- és primer (134p), segon és el txec Castoral -Opel Astra OPC- (126p) i tercer és el també txec Smetana -Honda Civic Type R- (89p).

En la Ral·licròs Cup, vehicles propulsió, De Keersmaecker s'ha imposat per davant de Sterkens que ha estat segon i Van der Brandt que finalment ha aconseguit la tercera posició del podi. Amb aquests resultats el belga De Keersmaecker -BMW 120 RWD- consolida la primera posició de la provisional del Campionat (134p), segon es situa el també belga Sterkens -Ford Fiesta RWD- (112p) i tercer és el suec Miklas -Citroën Xsara RWD- (79p).

La propera prova del ERC es disputarà els dies 6 i 7 de setembre a la República Txeca, concretament al circuit de Ceská Lípa.

2008©offroad.cat