Ampliar
• Web Oficial >
01-06-08

A partir d'aquest 2008 s'apliquen les noves normes en quan a la sortida falsa o sortida anticipada en els procediments de les sortides de les Finals del Campionat FIA de Ral·licròs.

Segons la normativa vigent fins l'any 2007, un participant que causava una sortida falsa en una Final era advertit de la seva infracció i quan causava una segona sortida falsa, era sancionat amb la no participació en la Final. Per enguany, la Comissió Off-Road de la FIA ha canviat la normativa i només es permetrà una sortida falsa per Final, en el cas d'una segona sortida falsa, amb independència de qui l’efectuï, el responsable, serà sancionat amb la no participació en la Final.

En els dos primers meetings de la temporada no ha sigut necessari aplicar la norma, però en aquesta prova de Nyirad, i després de la primera sortida falsa de Jean L. Pailler, el noruec Severre Isachsen va causar una segona sortida falsa i per tant va haver de conduir el seu vehicle fins al parc tancat de final de carrera.

Com sempre la Final A s'esperava molt interessant i emocionant, en ella sortien Kenneth Hansen i Sverre Isachsen des de la primera línia de la graella, la segona línia era per a Michael Jernberg i Jean L. Pailler i en la tercera línia Andreas Erikson i Frode Holte. Després dels incidents de la sortida i que Isachsen no pogués prendre part en la Final A, Hansen va prendre la primera posició i no la va deixar fins a la bandera a quadres, Jernberg va ser segon, Erikson tercer, seguits per Pailler, Holte i l'última plaça pel sancionat Isachsen. D'aquesta manera la classificació general l'encapçala Hansen –Citroen C4 T-16- (52p), segon és Jernberg –Skoda Fabia T'-16 (42p)- i tercer el noruec Hunsbedt –Volvo S40 T-16 (37p).

La propera prova es disputarà els dies 7 i 8 de juny al circuit austríac de Greinbach.

2008©offroad.cat