Ampliar
• Llista d'Inscrits >
• Classificacions >
• Web Oficial >
02-03-08

Amb molta expectació i un temps esplèndid l'Escuderia Mollerussa tornà a obrir el Campionat de Catalunya d'Autocròs. La inscripció va ser de 54 equips, amb algunes noves incorporacions i pilots veterans d'aquesta especialitat, tots ells amb moltes ganes de fer-ho bé. De les sis categories que poden competir, els Monoplaces de 4x4, els Turismes de 4x4 i els Turismes de 1200 c.c. no varen tenir cursa per falta d'inscrits. Les tres restants foren les protagonistes de la prova en què els pilots Marc Barcons, Jesús Molas i Joan Enric de María donaren el tret de sortida amb les seves victòries.

Els primers en trepitjar el traçat del "Pla de la Serra" foren els concursants de la DIIA, que agrupa els Turismes fins a 1600 c.c. amb poca preparació. Els entrenaments deixaren com a més ràpids a Joel Guerrero (Peugeot 205), Xevi Crespí (Honda Cívic), Marc Barcons (Citroën Saxo) i David Cabeza amb un altre 205. La primera de les quatre mànegues classificatòries fou per a Guerrero, mentre que Serrat i el seu Citroën Saxo foren guanyadors de la següent tanda, essent la tercera per a Barcons i la quarta de nou per a Joan Serrat. En la final l'arrencada de Guerrero deixà sorpresos a Serrat i Barcons, si bé el primer es recuperà fins aconseguir superar a Joel; tots dos protagonitzaren un frec a frec durant totes les voltes que quedaven, però al final fou Marc el vencedor; Joan Serrat va ser tercer per darrera de Joel Guerrero. Joan Bonamusa, quart, va estar molt combatiu.

Els millors temps d'entrenaments a la DII (2000 c.c.) foren pel Seat Ibiza de Salichs, l'Opel Corsa de Costa, i els altres Seat de Julián Rey i Angel Capellera. Els dos primers demostraren el seu domini amb victòries en les seves respectives mànegues classificatòries; l'altra tanda tornaria ser per a Joan Salichs, essent el darrer guanyador Jesús Molas (Seat Ibiza). Aquí també fou crucial la sortida feta per Molas, que defensà la primera posició fins l'arribada a meta després de vuit voltes d'intensa lluita amb Salichs. El tercer en la lluita fou Angel Capellera. Julián Rey va ser quart.

Amb vint-i-sis pilots es donà la sortida a una altra competida cursa de Car Cross. Marc Roma amb un nou Speed Car Xtrm va imposar-se a l'especialista gallec Sergio Bello i al campió estatal Marc Batlle, amb similars muntures, durant bona part de la primera tanda, encara que la victòria fou per a Batlle; de Maria (Xtrm) va ser el millor en la segona i la quarta, i Puigvert (Demon) en la tercera. La final de repesca donà opcions de millorar als Demon Car de Santi Montalbán, Pere Calvo i Jaume Casas. Ja en la final, duel entre de Maria i Batlle, encara que va ser Marc el dominador de la primera part de cursa, un petit error va deixar el camí lliure al gironí; l'arribada fou molt ajustada amb Puigvert tercer després de remuntar. Assenyalar també la positiva incorporació al cap davant de la classificació de dos noms que poden estar lluitant per la victòria en properes proves, Hèctor Mora i Jordi Roldán, amb dos Demon.

2008©offroad.cat