• Llista d'Inscrits >
• Classificacions >
• Fotos >
18-11-07
Camp. Catalunya d'Autocròs Amer

El Campionat de Catalunya d'Autocròs arribà a la seva fi el passat cap de setmana amb la disputa de la seva vuitena cita puntuable al Circuit d'Els Peluts d'Amer i organitzada per l'Escuderia la Garrotxa. Dels 37 pilots participants, els guanyadors en les tres divisions presents foren Marc Barcons, Jordi Casas i Joan Salichs, els dos primers es proclamaren a més campions en Turismes DIIA de 1600 i Car Cross. Joan Salichs, campió estatal aquest any, va perdre el títol català ja a l'anterior prova en favor de Josep Brutau, que amb el segon lloc d'Amer es fa també amb campionat de Turismes absolut.

En Turismes DII 1600, el bon final de temporada del pilot local Marc Barcons i el seu Citroën Saxo li han permès aconseguir el campionat en la seva categoria i molt a prop de la de Turismes. Les seves opcions eren clares, dominar totes les mànegues en què participés, i així ho va fer, essent primer en entrenaments per davant de Joan Soldevila. Aquests mateixos dominaren les classificatòries amb idèntiques posicions. Als pocs cotxes presents s'hi afegí la sortida de pista de Busquets i, ja a la final, problemes mecànics per a Latorre, amb el qual la cursa fou cosa de tres; Bonamusa (Peugeot 205) quedà despenjat dels primers, mentre que Barcons s'escapà de Soldevila, que tenia problemes per aturar el Peugeot 205 de David Boltà. A les últimes voltes el líder va alentir la marxa i varen arribar plegats a meta.

Pel que fa a Turismes DII 2000, després dels entrenaments, que foren marcats pels Ibiza de Salichs i Rey, les quatre sortides se les repartiren Joan Salichs i Jordi Costa amb un Opel. La final va estar encapçalada per Salichs, sense desfer-se de perseguidors com Costa, Àngel Capellera, Ramón Olivé i Josep Brutau. Aquest últim havia d'acabar entre els tres primers i la remuntada va ser el seu objectiu; al final es classificaren els cinc primers amb menys de quatre segons de diferència, primer Salichs, i a continuació Brutau, Costa, Capellera i Olivé.

Finalment, en monoplaces Car Cròs, aquesta cita era vital per a les aspiracions de Jordi Casas i Marc Batlle, dominadors de l'estatal de l'especialitat. L'avantatge de Marc era de tres punts, incrementats per un altre en les mànegues anteriors a la final. Els entrenaments foren per a Ernest Planas (Semog), després Batlle (Xtrm), Jordi Casas (Demon) i Santi Montalbán (Demon) marcaren els millors temps. Aquest últim, Santi, s'endugué les dues participacions en tandes classificatòries, i Planas i De María les altres. Bello (Xtrm), Mora i Calvo amb Demon, arribaren davant en la final B participant en la final A junt amb els millors de la matinal. Les primeres de les vuit voltes foren domini de Planas, seguit de Montalbán i pressionat per Casas, que no se'n refiava de Batlle i anava a per Planas. Unes voltes després aconseguí passar a Santi i també a Planas, amb el qual Casas acabà líder, seguit de Planas i Montalbán.