31-12-06
Web Oficial>

Les disiciplines Off-Road també són presents al continent Australià. Donades les grans distancies d'Australia, quan es disputa una prova a nivell de l'Australian Off Road Commission (AORC), també hi assisteixen els competidors locals fent de la prova una gran festa del motor a nivell de l'estat on es desenvolupa.
Les proves sota la jurisdicció de la AORC es disputen com a norma general fora d'un circuit convencional, essent el recorregut aproximat d'uns 15 quilòmetres, passant per diverses zones, com per exemple: per pistes forestals a la vora d'arbres, pistes ratllades, pistes de zones agrícoles, pistes de montanya, cruzes amb rius i salts fets de forma artificial; recorreguts tots ells que generalment passen per zones privades amb els corresponents permisos.
Les disciplines d'Off-Road son una excitació a Australia, i l'adrenalina d'aquesta disciplina onplena l'automobilisme i fa creixer cada any el número de participants i la repercussió mediàtica.

Canvis en la normativa per al 2007 - La AORC, després d'un any de consulta y consideració, ha arribat a una sèrie de decisions en quant a les noves classes convocades. Amb aquestes noves classes la Comissió vol que s'identifiqui ràpidament el nom de les classes amb els vehicles que hi prenen part, sobretot per facilitar aquesta tasca al gran públic en general. Els noms de les noves classes han estat definits també per reflexar la naturaleza única i apassionant de l'automobilisme Off-Road.

Noves classes pel 2007:
- Pro Buggy. Buggys amb motors entre 1650cc y 6000cc, amb un o dos membres per l'equip.
- Prolite Buggy. Buggys amb motores fins 3500cc, amb un o dos membres per l'equip.
- Super 1650 Buggy. Bugys amb motors entre 1330cc y 1650cc, amb dos membres per equip.
- Sportsman Buggy. Buggys amb motors que no superin els 1330cc, amb dos membros per equip.
- Clubman Buggy. Buggys restringits amb motors que no superin els 1650cc, amb un o dos membros per equip.
- Performance 2WD - Modificats 2WD amb motors que no superin els 6000cc.
- Extreme 2WD - Vehicles molt modificats 2WD amb motors que no superin els 6000cc.
- Production 4WD - Producció 4WD amb motors que no superin els 6000cc.
- Extreme 4WD - Vehicles molt modificats 4WD amb motors que no superin els 6000cc.